Funktioner i badeværelset

Hvad skal dit badeværelse kunne? I den ene ende af en skala med funktioner er der et praktisk toilet-, bade- og vaskerum. I den anden ende af skalaen er der et scenarie for oplevelse, velvære, nydelse og afstresning. Hvis du mangler gode råd til, hvilke typer funktioner du bør prioritere i renoveringen af dit badeværelse, så er du kommet til rette sted. I denne artikel vil vi nemlig fokusere på dette.

fugemasse

Lav en liste over de funktioner, som netop du og din familie har brug for, at badeværelset indeholder. Der kan være stor forskel på behov for de voksne, de små børn og teenageren. Der er også stor forskel på vaner, forventninger og kultur omkring bad og toilet.
Hvis du har brug for, at badeværelset indeholder en vaskeafdeling med vaskemaskine og tumbler, bør du tænke over, hvordan det praktiske arbejde omkring tøjvasken kan fungere. Er der afsætningsplads, skabsplads og bevægelsesrum omkring maskinerne, så også arbejdet med tøjvask bliver en fornøjelse? For helhedsindtrykket i rummet kan du overveje, om vaskeafdelingen skal være meget eller lidt synlig, om der skal være afskærmning eller en form for afdækning.
Rummets størrelse bestemmer i nogen grad, hvor mange funktioner det kan rumme; men dit behov for bevægelsesplads har også betydning. Hvis du foretrækker at lægge flest mulige funktioner ind, må du måske give køb på den frie plads. Det kan f.eks. være valget mellem to håndvaske eller en håndvask og en bænk. Eller det kan være valget mellem en stor komfortabel brusekabine med flere brusefunktioner eller en lille brusekabine og et badekar. Eller det kan være valget mellem mange skabe og et mindre spejl eller store spejle og færre skabe.
Hvis der er små børn i familien, er der sikkert brug for løsninger i børnehøjde. Når de yngste uden besvær kan nå tandbørsten og håndvasken, går det hele lettere. Det er også en god ide at tænke på tilgængelighed og funktionalitet i forbindelse med familiens eller gæsters særlige behov.
Endelig er det vigtigt at have fokus på brugervenlighed i forhold til brug af diverse udstyr. Sørg for stikkontakter de rigtige steder til hårtørreren, glattejernet, barbermaskinen osv.
For at være på forkant med fremtidige udfordringer kan det være en fordel, at du har overvejet, i hvor høj grad badeværelset skal give rum for alle brugeres ønsker både nu og i fremtiden. Er familien stor, så der er mange om at bruge badeværelset, er det måske mest hensigtsmæssigt at rummet appellerer til et kort og effektivt ophold. Er der derimod kun få brugere, kan du tillade dig at lade rummet indbyde til lange ophold med sigte på wellness og nydelse.

J. K. Totalentreprise ApS
Nyholms Alle 48
2610 Rødovre
Telefon: 7070 1822

Leave a Reply